Let it snow!

Jaa då var helgen förbi! Hade mkt trevligt med the gang på puben i fredags, var väll inte helvilt direkt men som sagt, trevligt! Lördag och söndag blev lugn iaf..

Tänkte bara berätta lite om vad vi ska göra i Nya Zealand när vi åker dit nästa fredag. Först och främst ska vi besöka L's släktingar i Auckland med omnejd och bo hos dom några dagar.. men sen! Sen flyger vi vidare till Queenstown (södra NZ) och där ser det ut såhär just nu:



så jepp, vi ska hyra snowboard och grejer och leva vinterliv :D 3 nätter/4 dagar blir vi där och det räcker väll för att bli less på vinter och snö igen ;P Ska bli mkt najs iaf.. ser fram emot denna resa enormt mycke! NZ ska ju va ett otroligt fint land (t ex här saga om ringen filmerna spelades in), så vi får väll se hur det ser ut. ska försöka ta mycke bilder!

Anyway nu ska jag göra lite champinjonstuvning till middag och sedan surra med Stina på skype om hon är vaken.

so long!




Gla'

Här har man rivstartat förmiddagen med en smärre argumentation med pojkvännen (kl 6,30 alltså jag var knappt vaken och förmodligen lite grinigare än vanligt) som dock löste sig till det bästa ;) När han for till jobbet tog jag mig ut på en 1-timmes promenad i uppförsbackar (konditionen börjar förbättras, känns det som iaf). Sedan har jag legat ute på balkongen och solat.. 2 timmars solning här är väll ungefär som en hel veckas sol i svezia så ja har faktiskt fått färg :D Nu är kl 12,20 och jag ska strax ta bussen in till city för lunch med L och inhandling av arbetskläder + skor till nya worket. Dessutom ska vi gå till en resebyrå och planera lite inför nya zealand.. ev blir det en mkt trevlig avstickare under utlandsveckan.. mer om det när det är bestämt! :)

Ikväll ska vi som sagt iväg på nått litet partaj hos Zoe och ev krogen efteråt men tvivlar på det eftersom vi ska upp svinatidigt imorrn och åka till L's rallydag. Men ska bli kul att socialisera sig lite, skulle tydligen komma en hel del folk! Nått annat nytt?? hmm.. har framkallat ett par bilder som jag ska skicka tillsammans med ett brev till farmor, då blir hon nog gla' (hon är ju den enda av mina släkt/vänner som inte kommunicerar via internet så hehe).

Det var nog alles! Hörs snart igen


hugz!

Små steg..

..i rätt riktning! De senaste dagarna har varit rätt givande måste jag säga.. Först och främst så fick jag ett brev från sjuksköterske-grejen igår där det stod att de behöver lite mer papper från mig (of course, har ju bara skickat in typ 100 sidor redan) men det går ju iaf framåt, om än väldigt långsamt! Så det känns lite positivt att det åtminstone är på g..

Sedan till nyhet nr 2. Jag har förmodligen fått jobb! Inte som sjuksköterska dock (får ju inte jobba med det innan jag har sjuksköterske legitimation) utan hos en återförsäljare av arbetskläder. Var på arbetsintervju idag och det gick bra, trots att det var lite svettigt att bli intervjuad av 2 pers som tydligt klargjorde att deras huvudsakliga syfte med intervjun var att få reda på om min engelska är tillräckligt bra. Och det var den tydligen! Första arbetsintervjun på engelska är alltså avklarad med gott betyg :D Ska provjobba i 2v och om allt går bra så får jag tillsvidare anställning. Arbetstiderna är 8,30-17 vardagar så det är ju helt underbart hehe.. :) Men först och främst ska vi ju till NZ och fixa mitt arbetsvisum, känns dock skönt att veta att man kan köra igång och jobba direkt man kommer tillbaks!

Nåväl förutom det så ser jag fram emot helgen littegrann. På fredag ska vi nog delta i Jake & Zoes goodbye drinks.. dom ska nämligen flytta till Perth nu snart. Och på lördag ska vi ner till Gold Coast där L ska delta i rallydagen han fick i alla hjärtans dag present av mig.. bättre sent än aldrig hehe!


cheers!

You've got mail!

Åh jisses vilken bra dag! Började kanske aningen trist med en långpromenad i regnet men sen dess har det vänt! Först ringde Lukes mamma och sa att hon ev kunde fixa ett jobb till mig, inte som sjuksköterska dock men ändå.. sen kom brevbärarn med hela 2 paket till moi

Efter öppnandet så ville man nästan gråta av lycka


Fresh island +holiday dip, knorr bearnaise sås, santa maria cheddar cheese dip, tumstock, ögonskugga från Face STHLM, pärlsocker (så man kan baka bullar), veckorevyn, grattishälsningar från dom bästa, mazzzor av svenskt lösgodis och såklart snus!

Helt ordinära saker för en vanlig svensk. men helt otroligt uppskattade saker för en svensk som bor i australien :D Sitter och mular i mig godis för fullt just nu och snart äre dags för en snus.. mmmm.. det här kommer bli en bra vecka ;)

Orkar inte skriva världens update om vad som hänt sen sist, mina närmsta vet ju ändå. Det jag kan säga är dock att den 10/9 åker jag och Lukey till Nya Zealand och blir borta åtminstone 9 dagar. Kommer bli amazing :) och dessutom kommer jag tillbaks til australien med ett nytt visum så jag kan börja jobba på riktigt!

Massa kärlek till er alla och speciellt till mor, far & syster samt Jennifer och Fredrik som verkligen har förgyllt min tillvaro med sina försändelser! :)

pöss pöss

Less på att ha konstant otur

Efter lite påtryckningar från andra sidan jorden kommer här en uppdatering. Jag är extremt bitter/less (vilket också är anledningen till att jag inte bloggat), men ska försöka vara saklig.

Som dom flesta vet har jag väntat på min australienska sjuksköterske-legitimation i ca 9 veckor nu. När jag lämnade in min ansökan så sa dom att det kunde ta upp till 3 mån innan det var klart och att jag inte behövde oroa mig om det tog tid (översättning: dom vill inte att man ska ringa till dom varannan vecka och fråga hur det går). Och som den duktiga människa jag är så har jag snällt suttit och väntat på resultat. Igår tyckte jag dock att jag hade fått nog av att vänta så jag ringde till dom bara för att höra så att allt var dom det ska. Och det var det ju såklart inte.

-Tyvärr men du finns inte ens med i vårt system.
-Lustigt, jag har ju lämnat in ansökan för två månader sen och har tillåmed ett kvitto på det.
-Jaha, vänta ska jag koppla dig vidare.

Och så fortgick det tills jag slutligen inte kom längre utan blev uppmanad att lämna mitt telefon nr så skulle nån ringa upp mig. Gav dock inte upp så lätt utan ringde 2 ggr till (endast med resultat att jag fick lämna mitt nr till 2 andra personer som skulle ringa upp). Ingen av dessa personer kunde hitta igen min ansökan så den har dom alltså lyckats slarva bort. Antingen hittar dom den eller så får jag skicka in en ny. I vilket fall så är jag fruktansvärt arg/less/frustrerad och vill bara bränna ner hela skiten eftersom jag suttit i 9v och väntat på ett brev som aldrig skulle ha kommit om inte jag ringt igår.

Ringde dessutom en gång till idag i hopp om att få prata med rätt person (dvs någon som vet något). Men såklart resulterade det bara i att jag fick lämna mitt nr så ska någon ringa upp inom 72 timmar. Nåväl, nu har jag lämnat mitt nr till 4 pers så nån av dom borde ju kunna ta sig i kragen och ringa tillbaka!

Ska inte skriva nå mer nu för jag blir bara mer och mer less när jag tänker på det.. Men iaf så fyller jag år på fredag (svårt att va glad över det när resten är skit dock).. Luke har planerat nån typ av överrasknings-resa eller dylikt på lördag-söndag så det ska bli extremt skönt att få nått annat att tänka på!


over and out

juste!

glömde en viktig detalj! träffade isaac imorse (han med svenska föräldrar) och han hade snuuuuuus! så jag fick en jävel :D pricken över i på denna dagen. helt fruktansvärt perfekt dag med andra ord!

Lone Pine

yeeees idag har man äntligen fått sett lite inhemskt djurliv! Vi var till Lone pine koala sanctuary som är det äldsta och största koalareservatet i världen. Och nog fanns det koalor allt, överallt, hur många som helst!! Och kängurusar, och wombats, och dingos, och krokodiler, och fåglar och dylikt. Jättemysigt ställe! Det bästa var ju att man inte bara gick runt och tittade på djuren som man gör på ett vanligt zoo utan man fick liksom interagera med dom flesta :D


Jag och koalan Kat. Så himla mjuk och mysig, ville ta med henne hem :)


Inne i känguru-inhägnaden. Där fick man klappa, mata och ja "leka" med the kangaroos. Men dom flesta låg bara och slappade i solen som det här praktexemplaret.


GÖLLIGT!!!! en koala med unge

Ska lägga upp alla bilder på facebook när tillfälle ges. har en hel del :) En helt otrolig dag var det iaf!
Ikväll är vi bjudna till L's mamma på middag.. söndags-stek! yummmmmm


Auf wiedersehen!

RSS 2.0