Jul cravings

Tisdag kväll i Brisbane.. har enorma cravings efter lite traditionella lussebullar och gärna några hembakta pepparkakor och stinas glögg till det! mmmm.. tänker även tillbaka på min, jennifer och fredriks "julmyshelg" som vi hade förra året.. haha det där lät nästan lite kinky! det vi gjorde var dock en julskinka samt en hel del julbak.. yum yum yum, det vattnas i munnen bara jag tänker på det :D

Men som sagt.. jag räknar dagarna (18 dagar är det kvar nu). äre inte lustigt att för ett år sen så satt jag och räknade dagarna tills jag skulle få åka till australien, och nu räknar jag ner för att få åka till sverige! haha att man aldrig är nöjd.. men gud, det är sjukt hur mkt jag längtar efter alla nu så nedräkningen fortsätter!

Borde få veta nu i dagarna hur det blir med det nya jobbet jag har på g också. spenande!

MVH

Guten morgen!

Idag är jag uppe i ottan för att fixa diverse saker som har gett mig lite små-ångest/stress de senaste dagarna.

1. Ringa USA och se varför de inte skickat min snowboard som jag beställde förra veckan  check!
2. Köpa biljetter till Vemdalsskalets nyårsafton  check!
3. Ringa till rekryteringsbyrån och uppdatera min tillgänglighet  check!

Sådärja, biljetter är bokade och brädan är på väg.. gud va skönt de känns! Drömde ju en massa drömmar nu inatt om hur jag va ute å åkte runt på fjällen med min nya fiiiina..



Burton Lux V-rocker, som M&P har sponsrat mig med i julklapp <3
nåväl dom skulle skicka den idag eller imorgon så då borde jag definitivt hinna få den innan den 18/12.. blev lite nervös där ett tag :)

För övrigt så närmar sig ju julen med stormsteg och hemma i sverige är det nu första advent. australien delar dock inte advents-traditionen (och ingen annan jultradition heller för den delen). jag skulle vilja beskriva det som att "julen är inte lika stor här i australien som i sverige". Ingen advent, extremt klen julskyltning i butiksfönster, definitivt inga ljusstakar/julstjärnor i privatpersoners fönster såå jaa.. jäkligt trist! nu orkar jag inte bry mig alltför mkt eftersom vi har turen att få fira en riktig jul i år. Men om jag måste fira här nästa år så ska jag fanimej pynta som bara den OCH fira advent OCH baka lussebullar!! men den dagen den sorgen.. vi tar det ett år i taget tycker jag :)


hears!

Get a nightlife

Halv intensiv helg blev det ändå! låg som sagt hemma och slöade hela dan i lördags men sen kom Chloé över och vi drack lite drinks.. sen kom the boys hem från sin cricket och hade med sig lite folk så det blev en liten förfest. Utgång blev det också rakt in i the valley med taxi.. försökte komma in på monastery men craig (luke's perth-polare) hade för b-iga skor (typ joggingskor) så han fick inte komma in haha.. dom kan va lite petiga här.. så vi fick gå till the family helt enkelt, och där kom vi in utan problem. OCH som vanligt när man är med Chloé så hamnade man ju på VIP-hyllan <3 Dansade svinamkt och svinalänge och i toakön mötte jag en kille som pratade svenska för han hade varit utbytesstudent på lunds uni i 5 månader :D haha vad är oddsen?

anyway imorse blev jag väckt typ 6,30. bakis som ett ägg. men vi skulle ju till byron bay (20 mil south) så det var bara att kliva upp, kräkas lite och sätta sig i bilen. Som vanligt när vi är i Byron bay så var vädret skit.. seriöst det är australiensk sommar.. vart va solen???? nåväl.. när vi väl kommit fram hade min bakishet gått över så vi åt lite lunch och sightseeade lite innan vi åkte vidare. Hemma igen vid 16-tiden började jag må tvärilla och va tvungen att gå å kräkas nåra gånger.. matförgiftning? för efter att ha kräkts upp all lunch +sovit 1 timme så var jag helt återställd!

slutligen blev det sushi till middag och nu sitter man här vid the flaptop och läser diverse bloggar m.m.. om 3 veckor denna tid befinner vi oss på svensk mark. det är nära nu :D :D


pöss pöss


seg

ja.. vad ska man säga? jag kan inte blogga varje dag helt enkelt. det går bara inte! inte med dessa oregelbundna och oväntade arbetstider med mera.. kanske när jag har ett fast jobb. I torsdags gick jag t ex till jobbet i god tro om att jag skulle jobba ett kvällspass. jomenvisst.. slutade med att det blev ett 16-timmars pass 14,30-6,30 dan efter. var rätt seg men fick iaf en taxiresa gratis så man kunde komma hem fort och kasta sig i sängen. 3 timmars sömn blev det, sen skulle jag på en arbetsintervju-grej. mer om det senare när jag vet om jag fick jobbet eller inte!

nu i helgen har L en kompis från Perth här så det blir lite utgång och sådära ikväll förmodar jag. vi va ut en sväng igår också men bara till några barer här i paddington. mkt trevligt dock! inte lika trevligt idag.. bakis <3
L och hans mate är på cricket idag (visste ni att cricket-matcher kan pågå i upp till 5 dagar. 5 dar!!!) och själv ska jag bara sitta hemma och svulla onyttigheter samt se på mina inspelade one tree hill + true blood. caaaaaan't wait! :D

idag är det prick 3v tills vi flyger från brisbejn.. yeessss! counting the days!

Typiskt

Inte ens en vecka av "blogga varje dag" klarade jag :P men har goda ursäkter för de båda dagarna jag missade. blogg.se låg nere samt blev tvungen att rycka in å jobba kväll. sådetså

har väll inte gjort så mkt. gymmat och jobbat. Jobbade natt i torsdags på Wesley hospital (mitt nya stamställe) och då sa en av sköterskorna där (som jag aldrig träffat förr) att hon var glad att det var jag som kom för att jobba nattskiftet, för hon har hört så mkt bra om mig!(!!!!) alltså det är ett sjukhus med typ 20-30 avdelningar (varav denna avdelning hade jag aldrig vart på), och denna människa säger att jag har bra rykte bland den fasta personalen.. haha det värmde iaf! skönt å höra att man gör nånting rätt ;)

idag är jag ledig och ikväll ska vi på rugby. landskamp mellan australien och nya zeeland.. spenande! :D och dessutom så äre Mchappy day idag, vilket innebär att en dollar (eller nå sånt) per såld big mac går till välgörenhet. självklart har vi bidragit till detta genom en lunch på donken :) haha!



hears!

Vegemite sandwich

Jorå, det rullar på med bloggningen! ;) En grej jag tänkte ta upp idag är hur jag långsamt håller på att förvandlas till australienare (med betoning på lååångsamt). Steg 1 är att jag börjat gilla Vegemite! Och gilla var ju en underdrift.. jag har blivit helt galen i det!! äter det helst till frukost lunch och middag.. vad är då detta Vegemite (uttal; vedjemajt)?



Jo det är alltså en brun sörja bestående av koncentrerat jäst-extrakt (!!!). ni hör ju själv hur äckligt det låter.. och hur äckligt det ser ut för den delen!! det smakar också otroligt äckligt för en icke-australiensk tunga.. halv-kräktes lite dom första gångerna jag försökte mig på att äta detta på min älskade rostmacka. men nuu av nån anledning har jag som sagt börjat älska detta livsmedel(?) nästan mer än jag älskar kaviar på hårdbröd (men bara nästan). Ska ta mä mig en liten burk när vi kommer till sverige om nån är nyfiken.. men kom ihåg att ja har varnat er.. hehehe!

en annan "kul" grej:
idag när jag kom ut till bilen som stog parkerad i sjukhusgaraget så satt det en liten lapp på min vindruta:

"you have been reported to the police. don't ever drive like that again!!"

Först fick ja lite hjärtklappning å tänkte vafan har ja nu gjort?? men jag gick igenom färden till sjukhuset ungefär 50ggr i huvet innan jag kom fram till att ja inte hade gjort nått allvarligt fel.. bestämde mig för att det var nån patet som inte tycker om ljudet från dumpventilen till turbon eller nått. sen fick ja den brillianta idén att kolla vart kvittot som meddelandet var skrivet på kom ifrån. Kvittot var från macken som ligger granne med Nelson (Nelson som även råååååkar jobba på samma sjukhus).. eeeeeehehehehe. SVINkul att göra mig SVINnervös :P

herregud vilket blogg-flow jag kommit in i nu! :D


hörs snart igen då!

Milstolpe

Idag hände en av de största grejerna sen jag kom hit till Australien. Jag har äntligen fått min sjuksköterske legitimation/registrering.. yaaaaayy.. var på jobb när dom ringde för att meddela nyheten och jag bara gick runt och log resten av dan.. så jävla glad!! har kämpat så otroligt hårt för detta! tog ju bara typ 8 månader från att man gjorde första engelskatestet. tur att ja inte visste då hur lång tid det skulle ta för då hade jag aldrig orkat hehe.. men nu äre klaRT!

Bara en sak kvar nurå... skaffa ett jobb! får ju jobba åt bemanningsfirman om ja vill men känner mig inte tillräckligt säker i min yrkesroll med endast 6 mån erfarenhet så vi får se.. fortsätter jobba som "undersköterska" tills jag får ett riktigt jobb. :) Men exalterad!!

Sitter och funderar över huruvida jag ska avnjuta min sista norrlands guld (sparad sen i maj :D ) för att fira. kan ju knappast komma ett bättre tillfälle! och om endast 5,5v är man ju tillbaks på svensk mark och får obegränsad tillgång till guldet.. mmm nom nom nom...


see ya! :D :D :D :D :D :D :D :D (glad) ;D :D :D :D

Den onda cirkeln

..är en film som man såg typ 1000ggr för 14 år sen med sina dåvarande girlfriends. jäklar va vi tyckte den filmen va bra! en annan ond cirkel som inte är riktigt lika bra är det här med bloggandet. har man väl kommit ur rutinen så äre svårt att komma tillbaks, man tappar liksom motivationen när det går för långt mellan inläggen. det blir för mkt att ta igen när man bara bloggar en gång varannan vecka. så därför har jag satt upp en liten utmaning för mig själv:

jag ska blogga varje dag. japp, ni läste rätt. varje dag. bara ett litet inlägg om dan, behöver inte va värsta memoaren! så ska det bli.. ska försöka hålla detta åtminstone till sverige-resan (mindre än 6v kvar iiiiiiiiiiih!)

Idag har jag jåbbat. Ikväll ska vi på game launch för det nya Call of Duty Black ops. Ja det är ju givetvis L som är helt crazy och absolut måste ha spelet så fort det släpps kl 12,01 inatt.. jeeesus. själv följer jag mest med för att det bjuds på gratis mat och dryck! (eller mest.... det är enbart därför jag följer med) :D

och för övrigt då? vädret har börjat bättra på sig. 25-30 grader och sol ska det bli hela veckan nu så det ser man ju fram emot. trots att man måste köra en kolsvart bil utan ac. jajja man kan ju inte få allt här i världen. eeeeelller? ;)


hörs imorrn då!

RSS 2.0