En liten bit av Sverige i min brevlåda

Hej igen!
Idag har jag haft en riktig slöardag.. började med att se lite tv-serier och en film (The Mist, mkt speciell film!).. sen fick jag ett efterlängtat paket hemifrån innehållandes diverse klädesplagg, ett ps3-spel, nya ipod lurar (koss finns tydligen inte i australien och är man kräsen så är man) och sist men inte minst:


<3

EN dosa. har inte snusat på ca 3v så denna ska endast användas för speciella tillfällen.. öppnade den inte direkt när jag fick den som en viss syster trodde att jag skulle göra. dock har jag unnat mig en jävel ikväll efter middagen. och jag kan säga att det känns att det var ett tag sen.. lite yr i skallen vart man allt ;P

Förutom att slöa har jag faktiskt åstadkommit en del saker idag också.. sagt upp bredbandet och förlängt min reseförsäkring (så nu kan du va lugn mami). har också haft skype-update med mor&far samt stina. så det har varit en bra dag :)

Nu ska jag kötta sönder Luke och Jake i NHL09! moahahahahahahahahahahaha


cheeeers!

Cravings

Har nu haft min allra första riktiga craving efter nått som inte går att få tag i här.. Ben&Jerrys glass!! Hade kunnat döda för en burk half baked eller cookie dough igår.. men glassen finns tyvärr inte att få tag i här i Brisbane. Efter lite research kom jag fram till att dom håller på att lansera i Australien, men har än så länge bara hunnit till Sydney och Melbourne.. hmm jaja, den som väntar på nått gott ;)

Idag har jag färgat utväxten, alltid lika tillfredsställande! och ynka 400:- kostade det :D (jfr 900-1100:- hemma i sverige).. sen mötte jag L i city för lunch.. åt en helt grym kycklingsallad med avokado, soltorkade tomater, feta m.m m.m och unnade mig en choklad donut till efterrätt! :) Sen blev de såklart lite shopping, kan ju inte hålla mig, hehe! Men i princip bara reagrejer denna gång iaf! Ett par shorts, en bh, ett par spetsleggins och ett blommigt linne för totalt $40 (~250pix), fynd!

För övrigt har jag spelat en massa AvP (kungspel), storstädat här hemma och pratat med Jen i telefon (blir alltid lika glad när jag får updates hemifrån gumman, känns nääästan som att man är där) :)

Jaha das ist alles för stunden... hörs!

AvP

tjopp tjopp, helg igen!
gårdagskvällen spenderades hos nelson & miranda.. såg på rugby och drack öl. blev en tur på mcdonalds framåt midnatt å sen hem och sussa. lagom kväll!

idag har jag och L varit till Indoroopilly (los gigantos köpcentrum med 100-tals butiker) och jag fyndade 2 saker.
1. en helt underbar BH, har hittat min favorit underklädesbutik där iaf, hur mkt snygga grejer som helst till hyffsade priser.. och sån service! :D boobsen verkade ju ha växt också (förmodligen pga all skräpmat :P), har numera strl 70DD.. haha sjukt
2. Aliens vs Predator, ps3 spelet! så som jag har längtat efter detta spel som faktiskt var en av anledningarna till att jag köpte min konsoll.. det har nu släppts, över ett år försenat och jag har det i min ägo!

Ikväll har det liksom krypit i fingrarna efter att få pröva mitt efterlängtade spel men int har man fått nån chans för här är det grabbkväll med rugby, afl (australiensk fotboll), formel 1 med mera så tv'n är upptagen :/ men imorrn kanske! hehe

nu är det dessutom en ödla här inne i rummet igen och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker det är bra eller dåligt. det är dåligt för jag skulle bli rätt skrämd och äcklad om den bestämde sig för att kräla över mig sen när jag somnat.. men samtidigt så äter dom ju spindlar och det är ju en stor fördel! hmm.. aja..

annars rullar allt på som det ska! saknar er där hemma och vill skänka speciella tack till mamma och till jennifer som förgyllde min kväll med oväntade sms :)


puss & kram

Fäderneslandet

Nu har jag varit här i lite över två månader och några saker börjar jag kanske sakna.. och det är ju självklart mina vänner, min familj och min katt! men bland de mer materiella sakerna kan ses:

*Spotify
*Obegränsat internet
*Halebop-priser på mobilsamtal/sms
*Max
*Att lyssna på svenska hits på förfester
*Norrlands guld
*OLW's cream cheese chips
*Alla olika sorters hårdbröd (frömackor, rågrut m.m)
*H&M
*Dygnet-runt öppna bensinmackar
*Snus

OCH trot eller ej så saknar jag systembolaget av en anledning: självplocket! det som vi tar för givet (att plocka hur många öl man vill av vilken sort man vill i vilken kombo man vill).. här säljs ölen i fasta 6-pack eller 24-flaskors kartonger.. du kan alltså inte köpa en halv karta heineken och en halv karta corona.. eller 4 öl.. eller ens en öl! så hmpf.. jaja dom har iaf kylrum här :D

har lyckats kolla mitt skattesaldo också och det blir återbäring även detta år.. inte lika mkt som vanligt, men ändå en redig summa som kommer komma väl till pass när vi ska flytta till ny lya i juni :)

nu äre hälg igen och trots att det blir en lugn en så har jag sett fram emot den..

pöss pöss


Thursday

Idag har varit en bra dag! Bra väder med sol och värme så jag bestämde mig för att åka in till city för att äta lunch med Luke.. det blev Nandos, såklart ;P dessutom köpte vi biljetter till söndagens rugbymatch, så det ska bli kul! förutom rugbyn ska vi dock inte göra ett jota denna helg, plånboken ekar tom efter den senaste helgens bravader så hehe.. men de vare värt!

Förutom detta så har jag lyckats slutföra iaf ett av mina missions! boka om flyget. efter 30min i kö fick jag prata med en asiat som knappt kunde engelska (trots att jag ringt svenska numret och begärt service på svenska).. jaja fick till det till slut och nu blir det som så att jag kommer hem den 19/12 istället för den 18/4.. vet inte hur länge jag blir hemma heller, får jag jobb här så blir det nog bara en semester i svezia över jul+ nyår. och L ska följa med, exciting!! :D

Det var nog alles för stunden!


hears!

Paradise

Åter efter en helt underbar helg! Vi har bott och levt i lyx.. 4,5-stjärnigt på 22ndra våningen med havsutsikt.. mmm.. en uppsjö av olika pooler, bubbelpooler och tillåmed en lagun med strandremsa fanns att tillgå inom hotellområdet. vädret hade kunnat vara bättre men fick åtminstone lite sol och vi slapp regn hela helgen iaf :) mkt lyckat!

Engelskaprovet gick bra (tror jag), resultatet får jag antingen strax före eller efter påsk (självklart ska det va en massa röda dagar bara för att jag väntar på nått viktigt i brevlådan). Har inte riktigt fattat att nästa vecka är påskveckan men då ska vi iaf förmodligen åka på en liten semester ner till Byron Bay och hälsa på L's mamma.. bara slappa och fira traditionell australiensisk påsk, vad det nu innebär.. hehe

För övrigt har jag 3 små missions för veckan, bl a:
*Boka om flygbiljett
*Förlänga reseförsäkring
*Börja fylla i alla papper för sjuksköterskeregistrering (så det är klart om jag klarade engelskan)

så var det med det! hörs snart igen!


so long..



hektisk dag

Sådärja.. då var speaking-delen avklarad, vilket var den del jag var mest nervös över. det gick bra och var inte alls så farligt som jag föreställt mig. blev intervjuad av en jättegullig dam som tillåmed serverade mig näsdukar när min förkylda näsa rann ;P det kändes som att det gick bra, men om det var tillräckligt bra för att få 7poäng (av 9) får vi veta om ca 2 veckor.. nu ska jag bara plugga järnet inför de återstående tre delmomenten på lördag.. är helt slut i hjärnan och sjukt sugen på choklad, skulle nästan kunna baka en kladdkaka om det inte vore för att det är middagstajm om typ en timme.. hehe.. men kanske till efterrätt?

by the way så åt jag en KFC twister till lunch idag.. min nya favorit!! friterad kyckling i en wrap med sallad och sweet chili majonnäs.. mmmmmmmm :D




hej så länge!

snaaart helg!

Fortfarande krasslig! Är helt slut i kroppen och kan inte göra mkt annat än att ligga i sängen.. dagar som dessa saknar jag verkligen mina dvd-boxar där hemma.. har ju hur många osedda arkiv-x avsnitt som helst!! :/ nog för att vi har digital-tv med närmare 90 kanaler men det betyder inte att det finns nått att se.. hehehe, kräsen!

apropå att se så var jag och L på bio igårkväll och såg Green zone.. en krigsfilm men den va helt okej! bio två dagar i rad är ju lyx iaf :D Men nu blir det bara lugna hemmakvällar tills på lördag då vi åker till Surfers paradise för vår lilla 3-nätters semester.. hotellet vi bokat är ju bara såååå grymt! längtar ihjäl mig..


Towers of Renaissance, Gold Coast



Men innan man får smita iväg dit så äre plugga, plugga, plugga som gäller inför det viktiga engelskatestet. Första delen, speaking, ska jag göra imorrn och jag hoppas verkligen att jag mår bättre tills dess.. och sedan ännu bättre på lördag när jag ska sitta hela förmiddagen med de resterande delarna.. Lördag eftermiddag äre jag ser fram emot nu, testet klart och avresa.. mmmm..
Hör av mig imorrn med info om hur det gick med testet!

so long!


Sjukling

hej igen! åter efter en hyffsad helg.. dock så har jag dragit på mig en förkylning! :( snorig, hostig och med sandpapper i halsen försöker jag härda ut. tack och lov så är det inte superhett ute just nu, bara strax under 30grader = lagom förkylningstemperatur ;)

Trots min krasslighet så va jag och Zoe på bio igår och Alice in Wonderland i 3D.. ett najs tidsfördriv! och jag som aldrig sett en film i 3D förut blev ju extra imponerad, haha.. Bästa karaktären i filmen var lätt Anne Hathaways white queen, humor! :)



Dessutom åt jag sushi för första gången i mitt liv igår! har ju liksom hållit mig undan det tidigare eftersom jag är allergisk mot skaldjur (hrrm :P).. men jag åt lax och avokadorullar, vegetariska vårrullar, friterade chicken sticks med mera med mera. och det var supergott!! :D nu kan man börja äta sushi då när man vet att det inte bara handlar om havets insekter ;)

p.s jag älskar salt&vinäger chips.. kan inte sluta äta!! kan inte förstå hur jag varit utan denna underbara chipssmak hela livet!!


hears!

Goooo Broncos!

Long time no see! men jag antar att jag har varit upptagen med att plugga inför det här j#"&%la engelskatestet. ska göra speaking delen på torsdag och writing/reading/listening nästa lördag och jag är supersupersupersupersuper nervös. vill verkligen klara det så jag kan börja söka jobb. och visum.

åh värsta random grejjen hände just.. medan jag sitter här och skriver så stannar en röd ferrarri utanför vårt hus, står där i 30sek och kör sedan iväg. what?? på vår lilla gata?? :P cooooolt

Jaja nog om det.. igår var jag och Skywalker på rugbymatch! det var helt okej och när vi kommit till andra halvlek var jag tillåmed engagerad och skrek nästan lika högt som alla andra :) "vårt" lag Brisbane Broncos vann, men det var tight. Härlig stämning och dessutom fick man dricka öl där! att den smakade blask och var kraftigt överprisad gjorde ju inget :D


Arenan var fräsch! Publikantalet för gårdagens match: 48700 (japp ni läste rätt, 48700pers som i halva sundsvalls befolkning ja)

Idag äre slöar-lördag.. bilen är på verkstad för att få larm installerat men den kommer åter under eftermiddagen så då kanske vi hittar på nå. Nu tänkte jag att vi skulle se Twilight eftersom L inte har sett den!!!! (och dessutom ska vi äta ägg&bacontoast frukost YUM-YUM)


bye bye


Roomraider

Jag är fortfarande långt ifrån fri min abstinens men jag försöker klara mig utan nikotinsubstitut in i det sista.. idag åt jag t ex ett kinderägg när det blev för tungt hehe

Nåväl! Nu ska jag berätta vad vi gjorde igår.. vi va till Ikea!! :D Kändes exakt som hemma. avdelningarna är uppbyggda på samma sätt och ligger i samma ordning så när man gick runt där inne kunde man lika gärna varit i Birsta som i Brisbane :P Köpte iaf lite efterlängtade saker till rummet:



En spegel, en lampa och en palm (palmen var kanske inte så efterlängtad utan mer av ett spontanköp men den gör sig rätt bra där;) ) Sen kan ni ju själva räkna ut hur intressant det var att få in en helfigurspegel i Lukes bil (baksätet går ej att fälla ner)...

Och självklart hittade jag lite godsaker i "matbutiken" ;D

Första gången i mitt liv jag betalat 50:- för 4 skivor hårdbröd men aja.. haha

Köpte även nya underlakan, dom vi hade innan blev noppriga innan vi ens tvättat dom en gång.. hur i helv?? tacka vet jag svensk kvalité hehehehe


Avslutar med en bild från när vi var och spelade lite biljard häromdan

Det gick väll inte svinbra för mig.. fick inte ner ett enda klot, förutom på slutet när jag fick ner två på ett slag HAH!

Nu blire köttfärssås och imorrn äre helg!
wooohooooo!

Abstinens dag 2

Japp det är sant.. dagen jag förträngde in i det sista att den skulle komma har kommit. Gårdagen.
Snusen tog slut nån gång på förmiddagen (njöt verkligen av den sista) och sen dess har det varit mer eller mindre vånda. Tuggummi gör saken aningen bättre och jag försöker hålla mig från att småäta som kompensation för snus-suget. Och det går hyffsat! Återfall är ju liksom omöjligt så..

Ligger just nu i sängen och det kryper i hela kroppen, vet inte vart jag ska ta vägen.. Vet inte om det är nikotinbristen eller dagens kyliga väder (+25 brrrrrrrr) som gör det men jag har långärmat, långbent och ett täcke på mig och ändå så fryser jag.

Idag har varit en bra dag snusbristen till trots, men jag förmår inte skriva om det just nu så vi tar det imorgon. Och förmår jag inte skriva om det imorrn heller så köper jag nikotin-tuggumin,


hejdå.

2/3 2010

Nu har jag varit här i nästan 1,5 månader så jag tycker det är dags för en liten utvärdering.. Vi börjar med saker som jag är aningen besviken över:

*Att jag fortfarande inte sett varken nån koala eller känguru
*Att det den senaste veckan har regnat mer i Brisbane än det gjort på 6 år
*Att jag fortfarande inte vågat köra bil på fel sida av vägen
*Att man inte kan köpa dipsåser på mcdonalds
*Att Sverige inte vann os-guld i hockey (har egentligen inget med denna resa att göra men jag är grymt besviken över detta faktum så det måste få stå med).



Och saker som är positiva och gör mig till en lycklig människa:

*LUKE
*Brisbane som stad
*Australien som land
*Alla nya bekantskaper
*Att min engelska blir bättre och bättre för varje dag
*Solen och framför allt den konstant behagliga temperaturen

Ja det var en kort sammanfattning av nuläget.. hörs snart igen! :)

Bra helg/bra dag

Det går bra nu 1:
Dom ringde nyss från IELTS och sa att jag blivit accepterad till att göra engelskatestet den 20/3. det är samma dag som vi ska åka till gold coast men det är lugnt för testet är på förmiddagen så vi åker direkt när det är klart :D hoppas, hoppas, hoppas att det går vägen så jag kan ansöka om australiensisk sjuksköterskelegitimation sen..

Det går bra nu 2:
Besökte en bankomat igår för att ta ut $600 (tar alltid ut relativt stora summor varje gång eftersom det kostar 40:- varje gång).. iaf så kom det bara ut $400 och jag fick panik trots att det stog på skärmen att det skulle regleras automatiskt. nu idag när jag kollar kontoutdraget så har dom bara debiterat mig $200 och dessutom ingen uttagsavgift :D det är nog mkt möjligt att dom kan dra pengarna senare men ändå, man kan ju hoppas att det blivit nått fel. $200 är ju iaf drygt 1300:- som jag lyckats blåsa dem på isf.. hehehehehe

Igår va vi på en Skyline träff så Luke fick träffa lite likasinnade.. det var uppe på ett berg så utsikten var hyffsad också :)





Ja så var det med det.. regn idag så det blir slöande hemma framför tv'n bara!


see ya!

RSS 2.0