Golden times

Ursäktar för kasst uppdaterande.. har jobbat en del :D

Vi drog iaf till beachen i söndags, jag, luke, nelson, miranda och isaac.. och sedan lunch i surfers paradise. grymt bra dag.. så jävulskt skönt att sommarsolen är på väg tillbaks, du är efterlängtad!! blev väldigt brun faktiskt (fortfarande fascinerad över hur brun man kan bli efter endast en dag i solen här), och brände såklart vänstra sidan av ansiktet lite grann men det har gått över nu.

Söndagkväll när jag precis skulle gå å lägga mig, svintrött, så ringde dom ut mig på att jobba natt. jahapp.. men det gick bra faktiskt och söndagar ger fiiina pengar :) måndag morgon när jag kom hem hade jag insomnia och kunde bara inte somna trots att jag var tröttast i världen.. så sov typ 3 timmar totalt på hela dan. sen jobba natt tisdag igen. phew.. va ett tag sen man jobbade nätter men det är rätt soft!

Nu i eftermiddag ska jag jobba på ett boende för handikappade som ligger så pass nära där vi bor att jag kan dit. helt otroligt! detta händer extremt sällan i brisbane vill jag lova! (sjukhuset jag jobbade natt på ligger t ex en timmes bussresa hemifrån). Så jag ska promenera i solskenet och njuta av att sommaren är på g och att vi ska på poolparty hos Chloe på lördag.. yeessss! ska bli mkt najs! :D och juste, imorrn får jag min första lön! hurra för att få betalt varje vecka! :D:D

pöss pöss

Jåbb!

Har nu jobbat två pass på två olika sjukhus och jag måste säga att det är väldigt spännande. dels är det kul att jobba igen, även fast det inte är som sjuksyrra och dels är det kul att se skillnaderna mellan australiensk och svensk sjukvård. Mkt är lika men den största skillnanden tycker jag nog är hygienrutinerna, där inkluderat arbetskläder.

*Du måste köpa dina egna arbetskläder och det ska vara mörkblå eller svart pikétröja eller blus samt svart eller mörkblå knälång kjol (!!!!!) eller "finbyxor". Och vad gäller skor ska dom vara svarta och av de finare slaget.. dvs inga crocs eller dylika bekväma skor! dessutom måste du tvätta dina egna arbetskläder själv hemma och det finns inga omklädningsrum så antingen får man byta om på en toalett eller göra som australienarna själv (dvs byta om hemma innan och efter arbetspass = superfräscht om man har råkat bli nedsmutsad med t ex blod under passet och måste sitta på bussen med dom kläderna).

Nåväl! nu ska jag icke klaga.. alla har varit jättetrevliga och det är som sagt kul att jobba igen! :)


hears!

Underbara framgång!

hej! har skaffat mig en ny design som ni kan se.. är inte helt nöjd än, men ska finslipa lite när tid/ork finnes!

MEN dagens stora nyhet är att jag har fått jobb. ett riktigt jobb. inom vården.
Har idag skrivit kontrakt med en rekryteringsbyrå som kommer att "hyra ut" mig till sjukhus och äldreboenden.. extremt spännande! :D dock kommer jag inte att jobba som sjuksköterska (har ju inte fått legget än) utan som typ undersköterska. Positivt är dock att så fort jag får min legitimation så kan jag fortsätta jobba för samma företag fast som sjuksköterska, så i princip kan man säga att jag har fått mitt första sjuksköterske jobb i australien :))

Nu återstår bara att se hur många pass man får.. men heltid skulle inte va nå problem enligt folket på rekryteringsbyrån. Och får jag inte heltid så tar jag bara kontakt med ngn av de två andra rekryteringsbyråerna som ringt idag och velat anställa mig ;) Det går bra nu!! Äntligen!

p.s har skitit i klädbutiksjobbet.. det är ju inom sjukvården jag hör hemma!

p.s 2 Nya zeeland var grymt! bilder finns på fejjan och för er som vill höra lite mer specifikt hur det var så tar vi det på skype :)


Lots of love!

hejdååååå!

om ca 20 min åker vi till flygplatsen och sedan vidare till Auckland, NZ. Wohooo ska bli extremt spännande! :D

Vet inte hur jag kommer ha det med internet och så, men ska försöka uppdatera om möjlighet finnes. Vet ej heller exakt när jag kommer hem, men förmodligen den 19/9 (ev + några dagar).

Ha det bra så länge allahopa! ;)



(p.s är sjukt less på min bloggdesign, så när jag kommer tillbaks blire nå NYTT)

Att välja eller inte välja..

Bor ju nu på andra sidan jorden men tyckte ändå att det var viktigt att få göra sin röst hörd i riksdagsvalet! Så för ett tag sen var jag till svenska ambassaden här i Brisbane och röstade.. det var massor av svenskar där och ambassad generalen sa att de aldrig haft så många som röstat där tidigare år. Så det är ju bra!

Tänkte inte dra värsta långa politiska utläggningen om varför jag röstade som jag gjorde (även fast man skulle kunna) för det äre ingen som orkar läsa ändå. Har däremot sett en hel del inlägg på facebook och i diverse bloggar där folk (både vanligt folk och mer officiella människor) har sagt att man är dum i huvet osv om man röstar blått. Därför tänkte jag kort meddela att jag röstade blått/alliansen. Och om nån nu direkt reagerar negativt och verkligen vill veta hur man kan göra det.. så skriv en kommentar till detta inlägg med din mejladress så ska jag motivera!

Själv kommer jag dock aldrig att döma eller ifrågasätta någon för hur dom röstar. Det är just därför vi har val och varje svensk får en egen röst. Däremot om man väljer att inte rösta överhuvudtaget, då har man frånsagt sig sin röst och har ingen rätt att kommentera/klaga på politiken de närmsta 4 åren. Punkt.

Vilodag

Efter gårdagens engagemang med körkortet känner jag mig förjänt av en liten vilodag idag (imorrn ska jag ta tag i det sista gällande sjuksköterskelegitimeringen). Har nyss pratat med Stina i Sundsvall och Malin i Berlin.. är inte skype fantastiskt! :D

Så idag ska jag alltså bara sitta hemma och dega framför dator och tv.. man får passa på innan allvaret med jobb börjar direkt efter hemkomsten från nz.. som vi åker till om endast 2 dagar!! wohoo!! har även lyckats roffa åt mig 7 gratisdagar på gymmet så dit tänkte jag också börja gå så snart vi är tillbaks i verkligheten.

Men men, det var nog allt för stunden! Ska göra lite mac n cheese till brunch och fortsätta njuta av one tree hill! mmmmm...

Efter många om och men..



Australienskt körkort!
Hade man haft en färgskrivare och en lamineringsmaskin hade man väll i princip kunna gjort ett själv MEN nu har vi inte det så jag skaffade det på det riktiga sättet :D
Var tvungen att gå till svenska ambassaden och få en engelsk översättning av mitt svenska körkort och väl där beklagade jag mig för damen bakom disken att det var såååå krångligt att ansöka om australienskt körkort bla bla. Då berättade hon att när hon flyttade till australien för 100år sen så va man minsann tvungen att köra upp och skriva teoriprov trots att man hade svenskt körkort redan. Så då blev man tyst.. hade aldrig orkat skaffa detta om jag var tvungen att göra provet igen ;)

Nåväl, nu har jag 12 avsnitt av one tree hill inspelat som jag måste kolla på.
Jag <3 vår digitalbox

kl 5,30 imorse..

..infann sig jag och L på gymmet.. Jojo! Det trodde jag aldrig att jag någonsin skulle utsätta mig för. Men det gick bra faktiskt!

väntar med spänning på träningsvärken...........

RSS 2.0