Livet går vidare

Imorrn flyttar vi.

När kommer jag ha tillgång till internet igen? Jag vet inte.


keep in touch...

Dåligt samvete; en definition

Dåligt samvete har vi väll alla haft nån gång.. men är det verkligen nödvändigt alla gånger?

Köpte nyaste Cosmo typ samma dag som jag anlände tillbaka hit efter sverige-visiten och såg ett par svinsnygga stövletter/ankelboots/SKOR i ett av modereportagen. Åh dom ville jag ha.. men aningens för dyra var dom nog..

Idag har jag varit in till city och ätit lunch med Luke, hans mor samt Paul och när vi skiljdes åt så smet jag in till Queen street (största shoppinggatan) en sväng, mest för att kolla efter några grejer till nya lägan. Hittade inget av intresse.. dock så hittade jag skorna jag sett i cosmo. Det fanns ett par kvar, i min storlek, dom satt som en smäck! och dom var på rea!! gick runt i dom ett tag och funderade över huruvida jag skulle få dåligt samvete om jag köpte dom.. det är ju inte direkt så att jag drar in nå cash just nu, och gud vet när jag kommer göra det nästa gång. gjorde lite huvudräkning och insåg att skorna kostade $80 (~450sek). insåg i samma sekund att jag skulle få dåligt samvete om jag inte köpte skorna! när dom sedan slog in $70 i kassan (felräknat från deras sida???) så var det sista unset av dåligt samvete som bortblåst. :D


se och döm för er själva.. men att man fick med en rosa skokartong gjorde ju inte direkt saken sämre ;) Kommer väll förmodligen bli längst i brisbane (dvärgland) med dom där skorna, men det är smällar man får ta hehe..

jajja nu ska jag fortsätta packandet! flytt om 2dar!


hears!

Flyttdags!

Det har gått undan de senaste dagarna måste jag säga! lägenheten vi kollade på i måndags morse var najs och ägarna tyckte nog att vi var najs också för dom ringde senare under dagen och meddelade att den var vår :D Så redan på lördag bär det av till det nya stället, spännande spännande! så roligt att flytta till nått nytt.. och det är verkligen ett toppenställe i jämförelse med det vi bor i nu! nya placet ligger centralt i ett mkt trevligt område.. ska ta lite bilder under nästa vecka när vi är installerade! dock vet jag inte hur det kommer bli med internet, det kan eventuellt ta ett par dagar att flytta över abbonemanget.. men jag ska uppdatera så gott jag kan!

För övrigt väntas svar på engelskatestet om ca en vecka.. hoppas, hoppas, hoppas för allt i mitt liv att det gick vägen denna gång så jag kan börja jobba snart! tro't eller ej men jag saknar faktiskt att jobba, inte bara pga pengarna ;)
En grej jag har grämt mig nå jävulskt över by the way är att jag glömde ta med mig en osthyvel från sverige när jag var där sist. de verkar ju inte existera här nere utan folk skär helt sonika osten med kniv.. helt onödigt drygt att behöva ta fram kniv och skärbräda varje gång man är sugen på en ostskiva! dessutom blir ju skivorna onödigt tjocka =osten tar slut efter att man har gjort typ 3 mackor. MEN även denna historia har fått ett lyckligt slut.. hittade en osthyvel igår när vi var ute och shoppade på crazy clarks (australiens motsvarighet till ÖB/rusta) för ynka $2,50 (=ca 15kr) :D det var en riktigt bra osthyvel också, lyckan är total! hehe

nu ska jag ta och börja packa lite grejer inför lörrrrrdag!


cheers!


Bostadsjakt

22 juni måste vi vara utflyttade från vårt nuvarande hus, så bostadsjakten pågår för fullt.. av dom två vi var och kollade på igår så va en skit och en svinbra! tyvärr så tyckte väll alla andra som var där och kollade också att den va svinbra så det känns halvkört att lyckas kamma hem den, men vi har iaf skickat in en ansökan. imorrn bitti ska vi iväg och kolla på objekt nr 3 som ser lovande ut på bilderna +att vi har första tjing så där kan man ju faktiskt ha en chans!

vår lilla getaway till byron bay blev tyvärr inställd (igen!).. men vi gjorde tog iaf en liten dagstur dit idag tillsammans med nelson och miranda. tyvärr var vädret helt skit.. regn och svinkallt (iaf om man hade på sig minikjol och linne). det var faktiskt så kallt att jag vart tvungen att köpa en luvtröja för att ens stå ut :P men det var en mysig liten stad, och fin strand som vi då inte kunde utnyttja idag :( lukes mama har ju dock en lgh där så vi åker väll tillbaks nån annan helg istället! det vart en hyffsad dag trots allt!

det var nog alles för stunden! nu ska jag avnjuta lite salt&vineager chips mmmmmmmmmmm ;)


bye!

helg!

Idag hade jag del 2 av mitt 2:a engelskatest.. speaking! tror det gick hyffsat men det är svårt att säga, bara att vänta 2v och se. skrivdelen igår är jag dock mkt nöjd med så kommer bli grymt besviken om jag inte klarade den denna gång! men som sagt, time will tell! :) förutom detta har jag idag öppnat ett australienskt bankkonto och tack vare att min karl är anställd inom samma bankkedja så blev det gratis :D fick med ett sparkonto också med najsiga 4,75% i ränta.. så nu äre bara att börja tjäna lite pengar som man kan sätta in där också hehe

igår var vi på bio och såg robin hood. är väll inte direkt en film i min smak men den va helt okej! höll dock på att somna ett antal ggr under filmen (inte pga uttråkning men för att jag fortfarande inte kommit in i min nya tidszon helt), tröttöga nr 1 är jag! luke är hos nelson och ser på footy ikväll men själv tänkte jag ta vara på tiden genom att gå och lägga mig sjukt tidigt! ska bara se dagissnuten som är på tv först.. klassisk film med arne schwartznegger hehehe

oh by the way imorrn ska vi iväg och kolla på två potentiella lägenheter.. spännande!!


zzzzzzzzzee ya!

Tur&Retur

.. till sverige är just vad jag hunnit med sen sist! blev inget bloggande från andra sidan världen för jag kände liksom att jag kunde uppdatera alla irl :P Och anledningen att jag inte skrev här att jag var på väg till svezia var ju för att jag skulle överraska Jennifer.. och nog blev hon överraskad allt! :D Hur som haver, hade två mkt trevliga veckor tillsammans med familj och vänner även fast det var en hel del sorg inblandat också.. tänker mkt på er därhemma!

Nu sitter jag och försöker plugga inför engelskatest nr 2 som ska gå av stapeln imorgon.. gick ju bra förra gången förutom den där delen med uppsats-skrivande så det är "bara" den jag behöver öva på. men tyvärrrr är det så fruktansvärt tråkigt och jobbigt att plugga till nå dylikt så jag hittar på alla möjliga ursäkter för att slippa. det är ju mkt roligare att se på tv, surfa på internet, baka kladdkaka, prata med folk på skype.. tillåmed att skriva i bloggen (vilket jag totalt tappat intresse för på sistone) är roligare! nåväl..

Har varit tillbaks här i brissy i 3 dagar nu och det jag kan säga är väll att det börjar bli kallt. eller det beror väll på hur man definerar kallt (hehe), 20 grader är väll inte alltför nära fryspunkten.. däremot så sjunker det ner till ca 10 grader på nätterna och iomed att huset har lite eller kanske snarare ingen isolering så blir det ungefär samma temperatur i sovrummet.. brrrrr! För övrigt så var flygresan helt okej, planet var rätt folktomt så jag kunde bre ut mig över 3 säten och sova hyffsat komfortabelt under 14-timmars flyget.. mkt uppskattat! jetlaggen har börjat gå till sig nu också.. jag känner inte längre att jag behöver sova hela dagarna och vakna upp svinpigg kl 3 på natten ;)

jaja.. skriva diskursiv uppsats på akademisk engelska var det som stod på schemat... eeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhh


so long!

RSS 2.0