3 dagars hälg

Helgen är inte förbi ännu för denna vecka är jag ledig måndag as well <3 Dock blire väll inte världens roligaste dag.. ska röja upp hela huset samt ta bilen en sväng förbi verkstan för det verkar ha blivit nå knas med bakvagnen. aja that's life!

fredagskvällen var lugn och sansad.. såg batman film och åt lite onyttigheter till midda. Lördag var riktigt najs.. vi va ut å åt frukost där på morronkvisten (pannkakor med jordgubbar och glass yumyum), sedan va vi på en resemässa. funderingar finns nämligen på en längre asien-resa här framöver. och kanske en liten snowboard resa till NZ i augusti. ekonomin måste få återhämta sig efter perth-flytten sen får vi se!

söndagen va het som sejtan (36 grader) så vi tog vår tillflykt till ett shoppingcenter med aircondition.. blev inge stranden pga att jag just nu håller på att flagna av mig förra veckans bränna. måste vila skinnet lite!

vi har även hittat en kanon-super-duper-perfekt lägenhet i perth som vi har sökt.. återkommer med bilder och mer info ifall den blir vår.

see ya!

Perth +höstens måsten

Ja nu äre klappat.. i slutet av maj flyttar vi till Perth a.k.a världens mest isolerade stad. ska bli kul dock! nära till stranden får man och det är ju faktiskt nästan lika stort som brisbane (perth: 1,6milj invånare; brisbane: 1,8 milj).

detta har nu lett till att jag börjat fundera lite smått på höstmode (juste, kom nu ihåg att här äre höst när det är vår i sverige), för tydligen är vintrarna i perth "kalla" (5-15 grader). var på stan en sväng idag efter jobbet för att införskaffa en stekpanna jag gått och spanat på länge men som varit lite för schweinadyr.. idag var den på 30% rea så då slog man till! ;) iaf.. när jag var på stan plockade jag upp en höstmode katalog från en av de största klädaffärerna här borta (typ som åhléns fast mkt större och med märkeskläder a'la burberry, fendi, chanel osv..)

Hittade såklart en massa saker jag vill ha och några saker jag måste ha. bland måstena kan inkluderas:

Ss-2285__black_product
Sass (aus designer) aviator jacka $119

Stella Multifunction White Dial
Fossil Stella $149

  David Jones Kachel Lace Skirt

Kachel (aus designer) spetsklänning eller kjol $169/$139


Chanel Black Pearl limited edition nagellack $39


Mmmm.. så nu äre bara att börja beta av listan! (nagellacket har jag faktiskt redan köpt hrrm) :P Är faktiskt lite exalterad över att få handla höstmode igen.. det var ett tag sen!

anyways, hörs snart igen!
pöss pöss


PS!

Måste verkligen köpa en ny kamera! det är ju så jävla tråkigt att driva en blogg utan bilder! det enda synda med det hela är ju att kameran jag vill ha är för dyr för att ens fundera på för stunden.. :(



Living the dream!

Idag har jag haft en såndär dag då jag har stannat upp å tänkt: bor jag verkligen här? Alltså det är så fruktansvärt underbart så det går inte att beskriva.. imorse vaknade vi upp halvbakis (mer om det längre ner) men eftersom solen sken så bestämde vi oss för att åka till stranden. NAJS! stekte några timmar på den vita sandstranden samt tog några dopp i det varma turkos-blå vattnet ♥
Åt lunch på en liten taverna där ölen kostade 20:- och man hade utsikt över floden och lyxbåtarna som åkte förbi.. mm!

Igår kväll var vi då ut en liten sväng. Chloe fyllde 21 år (väldigt stort här att fylla 21, fråga inte varför för ingen verkar veta. det är inte så att något egentligen förändras.. aja, amerikaniserade?) och hade hyrt en bar. så ja det var gratis dryck som gällde hela kvällen. dock så ledde det nog till att kvällen blev lite kortare än väntat pga att vissa tycker om gratis öl jättemkt mer än han tycker om 40 kronors öl. men kul vare! :D gick dock liiite för långt i mina klackar så idag har jag skavsår (köttsår!) på båda fötterna :/ jaaajja!

Så livet är rätt bra just nu! Och att vi varit på ikea och köpt hårdbröd och wästgöta kloster ost gör ju bara saken ännu bättre!! :)

Nu blire dinner och sedan skypening med sverige!

xoxo

Vad göru nuförtiden?

*Tränar
Som en tok! Minst en gång om dan, oftast 2.. måste ju hålla igång både kondition och muskler! har kommit till ett stadie då jag får panik om jag missar en dag. minns ju hur jobbigt det var att komma upp i "grund konditionen" så vill ju inte tappa det liksom! nu känns det dock som att jag brutit en tå (wtf? liksom), men helt seriöst.. det knakar (så att det hörs i hela rummet) så fort jag tar ett steg +att det gör svinont. men hur lyckas man med att bryta en tå endast genom löpning/styrketräning och utan nått märkbart trauma?! aja, time will tell..

*Jobbar
Mest varenda dag.. förutom söndag. och varannan lördag! men det är fint! otroligt skönt att ha en fast inkomst! +++ och att man äntligen lyckades bli australiensk sjuksköterska, äre inte fantastiskt! ;)

*Svettas
Något så otroligt! alltså ända sedan jag kom till australien har jag klarat hettan bättre än dom flesta (inkl infödda australienare) men nu fåre tamejfan va nog! iaf tills vi flyttat till en lgh med air con.. jag svettas extremt sällan (förutom när jag tränar) men nu på sistone har jag blivit helt blöt av svett så fort jag utfört minsta hushållssyssla. t ex diskade jag igår = svetten bara rann av mig, verkligen rann. och på nätterna har vi en alldeles egen bastu i sovrummet, alt en fläkt som har samma ljudnivå som en jumbojet... pest eller kolera? tydligen äre inte värmen som gör detta (25-32grader), utan luftfuktigheten (80-95%). nåväl, nästa lgh blir en med air condition!







*Perth
Ja, det kan ev bli så.. mer om detta vid ett senare tillfälle!


Ha det bra alles! Miss you and löv you! pöss pöss

RSS 2.0