News update (with weather forecast)

ellu!

har jobbar littegrann dom senaste dagarna.. har varit på ett sjukhus som heter Wesley varje dag den här veckan (+jobbar där imorrn också). jag tror dom gillar mig :) och dessutom så äre supernära our home.. tar bara 5 min med bilen! JAPP bilen! har ju börjat köra (på fel sida vägen i en turbomatad japs) nu! fick liksom "övningsköra" med L i en vecka innan han vågade släppa iväg mig helt själv haha.. så i måndags morse var premiärturen ensam, och det gick över förväntan! har blivit rätt van med vänstertrafik trorja.. blir ju lagom kul att vänja tillbaka sig sen i december ;) nåväl det är kul atttt köra igen, spec L's bil.. hehehehe..

en sak som inte var svinkul var väll idag när jag kom hem från gymet och nått jävla airhead hade parkerat på gatan framför vår infart (och därigenom blockerat hela skiten). MEN TACK!! satt där i ca 45 minuter innan jäveln som ägde bilen kom. och då hade man ju lyckats jobba upp ett ganska bra humör vill jag lova.. haha.. han blev rädd! :P men är man så jävla dum i huvvet så får man fan skylla sig själv. fick verkligen hålla mig så att ja inte skrek "fuckhead" åt han.. lite hyfs måste man ju ha endå ;)

anyway ikväll äre slöar kväll med mcdonalds äre tänkt! vi har seriöst inte ätit skräpmat på en månad eller så, vilket är mkt bra för att vara oss hehehe. här i aus har dom en sånhär bra grej på donken som kallas för dinner box. i den får man 2 big mac mål, 2 quarter pounder mål samt 8 nuggets med dipsås.. allt för ca 100 pix.
nej vi är inte fetton. eller jo, kanske lite.. men sen gymmar vi ju 5-6 ggr i veckan också så då får man väll lov!

ser fram emot lördag då ska vi till gold coast och ligga på beachen heeeeeeeela dan (28 grader i skuggan och strålande sol)! mmmm.. hörde btw att det börjar bli dags för vinterdäck osv i sverige nu? huh, tråkigt för er! moahahahahahahahaha (kom å hälsa på!!!!!! snälla!!!) ;)

see ya!

En vecka

en hel vecka utan uppdatering. ja så kan de gå när man är lat :P Har en del saker att ta upp så vi kör punktform, blir liksom enklare å läsa då :)

* Jag jobbade på en akutmottagning igår. and I loved it!! fyfan va kul det var! nu kan jag tänka mig en karriär inom det området faktiskt men vi får se om det kan konkurrera ut neonatal (för tidigt födda) och/eller anestesi (sövning/operation). Vi får se vart karriären bär helt enkelt, men det känns otroligt spännande att man som vanlig syrra här kan jobba inom alla dessa tre områden som man i sverige behöver specialistutbildning för :D Fick även lite tips från en sjuksyrra som immigrerat från Sydafrika.. mkt uppskattat! extremt trevlig personal där övehuvudtaget så jag hoppas verkligen jag får jobba där igen!

* Det sitter en enorm äckel-päckel spindel på väggen i vår tvättstuga. Såg den imorse när jag skulle gå och slänga in lite tvätt. Fyfan.. den är verkligen extremt stor så det är inget man mosar under flip-flopsen direkt! Nåväl det är inte mkt jag kan göra åt saken, så länge den sitter där på samma ställe så är det väll lugnt. den dan man kommer dit och den är borta så äre dags att börja bli nervös.................. dom är helt ogiftiga men ändock! ryktena säger att just denna spindelsort (huntsman som jag berättat om förut) kan få för sig att jaga en, dom reagerar nämligen på rörelse.. eeeeeeeewwwwwwwww.

* Imorrn är Lukey's födelsedag. 24 år och äntligen kommer han ikapp mig.. hehe! På morgonen blir det en extra lång gym session (vi har båda blivit lite gym beroende, tro't eller ej). sen lunch på Sizzler (buffé yumyumyumyumyum) med L's mama +sistah. Sen ska det bli nått typ av partaj/pokerkväll/grillning här. Blir nog en bra dag! Tror dessutom att han kommer bli extremt glad över presenten jag köpt; en biljett till en techno/trance festival som han svingärna vill gå på men inte har råd med. Är man inte en snell hest ibland!? :)

*Mindre än 2 månader tills vi åker till Sundsvall.. wooooohoooo! :D

Det var nog allt.. ikväll ska vi se Get him to the Greek. Har hört att den ska va bra.


hugz!

hej du sitter å stirrar!

jag vet du vill ha mig.. ;) skön låt som kom upp i min ipod idag hehe.. memories, memories.. (björnrike -08, nån?)

anyway! nu äre fredagkväll här i brisben (ja det uttalas brisben inte brisbeeeejn). skitväder har det varit hela veckan! det har ju varit varmt å så men ingen sol.. bara regn, molnighet och elände! men vad gör det egentligen när man bara försöker jobba så mkt som möjligt :) sommaren är ju på intågande iaf, det känns i luftfuktigheten. haha.

ikväll ska vi bara dega at home med lite kycklingpasta, samt äppelpaj till efterrätt. OCH till efterrätten ska vi se Paranormal Activity.. jaaa jag vet, jag har redan sett den! men L har inte sett den och eftersom 2:an snart kommer ut på bio (iaf här. den har väll redan visats i sverige i typ 3v med andra ord ;P )så måste man ju göra han lite up-to-date. 2:an ser ju btw sjuuuukt jävla läskig ut.. fyfan, kommer väll få sova med lampan tänd (igen!) efter att ha sett den hähä.. som att nu det skulle hjälpa egentligen?? tror inte demoner är allergiska mot ljus? eller? i filmen kommer dom ju iaf bara på natten när det är mörkt så jaa.. dom kanske är lite allergiska ändå.. svammel.. :)

oktoberfest pågår fortfarande för fullt här och jag skulle så gärna vilja gå!! tyvärr känner jag mig fortfarande halv-krasslig samt hel-fattig så jag får väll stå över denna gång. Och Luke fick förmodligen nog förra helgen efter att ha kommit hem kl 8 på kvällen och däckat på golvet. hehehehehe.. men det är ju gott med öl! ;)

nu; middag! ha en trevlig helg folks!

xoxo

Lörday

hej alles!

mår inge vidare idag måste jag säga.. hostan är på bättringsvägen, men den är fortfarande där. likaså febern och huvudvärken.. nåväl! har sovit rätt mkt idag vilket har varit skönt. har också pratat med m&p.. är mkt exalterad över hemkomsten i december.. yaay! :) dessutom kunde de meddela att jag fått mitt cv underskrivit av en löne-ansvarig på landstinget (den enda pusselbiten som saknas från att jag ska få min australienska sjuksköterske legitimation), så det ska skickas till mig idag och jag borde ha det inom 1-2 veckor. äntligen!! inte långt kvar tills man kan klassas som sjuksköterska även här :D såååå glad och lättad!

L är på oktoberfest idag/ikväll (ni vet, en festival som innefattar öl och tyskar.. typ :P). hade gärna följt med men måste ju tyvärr tänka på hälsan ibland också :/ Ska dock ha lite mys för mig själv med guacamole, som numera är mitt älsklingsdipp hehe, samt cheese supreme Doritos yumm yumm yumm :) ska dessutom se lite one tree hill m.m och bara slappa under mitt goa täcke ;)

saknar er alla och är otroligt glad över att jag "snart" kommer att få se er!

pöss pöss

Schweden

Den 19/12 landar jag och L på arlanda.. jak er glad! :D Allt har ordnat sig med biljetter och ledigheter så ca tre veckor blir det.. 19/12-7/1. Äkta svensk, vit, jul och nyår i vemdalen med the gang.. det kan ju inte bli bättre! är så sjukt exalterad! Ska bli kul att äntligen få introducera sin boyfriend också, är ju bara Stina som träffat honom ;) och Stina som ska få en bäääbis, jag vill inte verka elak men jag hoppas att den föds aningen för tidigt så jag får träffa den innan vi åker tillbaks till brissy :)

En annan grej som gjorde mig extremt exalterad är att Rammstein (en av mina absoluta favoriter) ska spela på en av utomhusfestivalerna här i Brisbane i slutet av januari. första gången på typ 6 år som dom är i australien!!! tyvärr kan jag icke gå för jag har just spenderat alla mina pengar på en enkelbiljett stockholm-brisbane a' 10,500:-
SOM HITTAT!!! :/ men vad gör man inte för en liten dos av sundsvall och dess invånare hehe. tur att jag hade flygbiljett för brisbane-stockholm sen innan annars hade jag bannemej inte haft råd med denna resa..

har varit lite små-influensig nu i nåra dar, men har jobbat tillståndet till trots.. så ikväll ska jag baaara slappa. ha en trevlig helg alles så ses vi till jul! :)

Livet

..som rekryteringsbyrå-sköterska är både upp och ned. nackdelen är att man får jobb med mkt kort varsel ibland.. igår kväll ringde dom t ex kl 23,50 och frågade om jag kunde infinna mig kl 6,30 morgonen därpå på ett sjukhus jag aldrig varit förr. och ja stan är rätt stor så det är svårt att ha koll på hur man kan ta sig dit. som tur va kunde L skjussa mig på morgonen <3 Jobbade på en palliativ vårdavdelning idag och det var mkt givande, patienterna var så himla goa och tacksamma!

Fördelarna överväger dock nackdelarna med att jobba åt en rekryteringsbyrå tycker jag. Att jobba på nya ställen i princip varje dag är utmanande men extremt kul.. väldigt lärorikt också att få en inblick i olika delar av australiensk sjukvård. har hittills varit på 3 olika sjukhusavdelningar (3 olika sjukhus dessutom) samt ett boende för handikappade. I love it! har ju annars väldigt lätt för att bli uttråkad om jag är på samma jobb för länge så detta passar mig utmärkt ;)

nu har jag lördag ledig och då blir det som sagt fäst hos chloe. dessutom hoppas jag att jag kan få en chans att prata med både jennifer och stina nu i helgen, var såå längesen :( skype-dejt med m&p är redan inbokad iaf :)


trevlig helg!

RSS 2.0