My baby has got a new baby

Igår hämtade vi upp den.. Lukes pärla som han inte har kunnat sluta prata om de senaste veckorna. En svart Nissan Skyline -93.. 6 cylindrar +turbo. och trots att jag inte direkt är ett fan av japanska bilar så måste jag säga att det är en underbar bil.. vacker att se på och har en hel del att ge prestandamässigt. har inte fått köra än (måste vänja mig vid hela köra-på-fel-sida-vägen grejen först), men bara att åka med är rätt najs! :D


stealth!

20" fälgar, som dock ska bytas ut mot mer körvänliga 18" så småningom

Vi har ett ganska hyffsat 2-3 bilsgarage ;D Så himla skönt att vi har egen bil nu så vi kan ta oss nånvart :P Idag har vi varit och shoppat loss på ett helt enormt shoppingcenter, Birsta City släng dig i väggen.. Imorrn ska vi ta oss till beachen och förhoppningsvis har det slutat regna då. Ikväll blire lugna gatan.. håller på att ladda hem den gamla favoritfilmen Alla var där.. älskaaaa! har inte sett den på många år men den är så jävla underbar ;D Så det blir tacos, några öl och lite film.. helt okej!

Vi har även bokat en liten resa till Surfers Paradise nere på Gold Coast.. den 20/3 kommer Luke och Jakes kompisar från Perth kommer över för att va med i surftävlingar så vi har bokat 3 nätter på fyrstjärnigt den helgen. det blir hela gänget som åker, kommer bli så så najs!


återkommer

En mörk dag

..för Sverige, och en mörk dag för mig som gått runt och skrytit om hur Sverige är regerande olympiska mästare i ishockey

well, not anymore!!!!

jag och Paul såg matchen (live i HD men vad hjälpte det).. sen grät jag EN tår och drack EN öl så nu känns det lite bättre. Kommer dock va mer eller mindre surmulen de närmsta 4 åren så fort ngn nämner ordet ishockey.. Slovakien!!!?? WTF!!??

för övrigt så kan jag meddela att jag inte kommer hem den 18/4 2010 som planerat. pratade med british airways idag och vi skjuter en aning på hemresan.. vilket jag är väldigt exalterad över, men myntet har ju alltid en baksida:


Saknar dessa människor ngt enormt!! och Therese och Stina.. och självklart min älskade familj.. men vi ses igen, så småningom!! All kärlek♥

Hipp hurra

för idag är det pappas födelsedag.. iaf här i australien, hemma i sverige är det några timmar kvar :P Iaf så ska jag ge honom det som han önskat sig år ut och år in men aldrig fått dvs: Ingenting! hehe.. skulle förmodligen ta flera veckor å skicka nått ändå (eftersom jag har noll framförhållning).

Vad har hänt sen sist?
I måndags var vi på Warner Bros Movieworld, en nöjespark baserad på WB filmer och tv-serier. åkte superman berg-och-dalbanan (4 g-krafter) och träffade Batman i Gotham city bl a! Ett mkt trevligt plejs, ska försöka lägga upp lite bilder senare när ork finnes. Det var en bra dag trots 34-gradig hetta och ingen skugga.. men men lite svett har väll aldrig dödat ;)

Igår åkte jag in till city och åt lunch med Luke.. sedan hade jag en 3-timmars shopping och fick med mig lite kläder hem.. och ett par solglasögon äntligen! köpte ett par lite dyrare eftersom jag har kommit underfund med att det lönar sig i detta land så det blev ett par DKNY.. mkt najs! tog ju bara en timme med ett butiksbiträde innan jag hittade en modell jag gillade och som passade mitt lilla ansikte :P Hett som satan var det även denna dag, så jag tackar gud för affärer med ac!

Idag skulle det bli regn men det ser knappast ut som det.. lika hett idag igen och inte ett moln på himmeln. Ska in till stan senare idag och möta Luke när han slutar jobbet för vi ska äta middag med hans mor (och åka å kolla på bilen han förmodligen ska köpa men säg inget till nån för det är en hemlighet än så länge hehehehe)


That's all folks!

Dagen efter.......

Hade en kanonkväll igår! förmodligen den bästa utekvällen sedan jag kom hit! och det beror nog mkt på att jag börjar känna lite folk här som man träffar på när man är ute.. iaf så hade vi förfest här och det var riktigt bra drag! jag och isaac (hans pappa är svensk så han kan svenska) sjöng med i boten anna, det var kul hehehehe.. sedan har jag kommit underfund med att jag och paul har ganska exakt samma musiksmak så vi slåss tillsammans för att få höra lite rammstein, soad och italobrothers.. ibland vinner vi, men oftast inte :P
sen drog vi till Family, riktigt bra nattklubb! blev en hel del redbull-vodka, dans och en del deep talk

Dagen idag började ju faktiskt ganska bra.. uppe med tuppen för att se sverige-vitryssland och efter en del nagelbitande så vann dom ju med 4-2 så jag är nöjd :D
nu känner jag mig dock döende.. trött, bakis och hungrigare än jag någonsin varit i hela mitt liv. jag vill att nån ska komma hit med kfc (friterad kyckling mmmmm), nandos (grillad kyckling mmmm), dominos (pizza mmmmm) och lite mcdonalds! det skulle va najs.. har faktiskt beställt pizza så den borde anlända snart.. tills dess ligger jag bara och försöker härda ut..

Senare idag efter lite mat ska jag följa med Luke och reda ut finanserna inför ett planerat bilköp.. spenande!! ikväll blire förhoppningsvis lugna gatan.. jag är lite sugen på bio faktiskt.. vi får se!

auf wiedersehen!

Friiiiday!

Yep, det är fredag igen! :D

Jakes syster är här i helgen för att hälsa på så imorse åkte vi och hämtade henne på flyplatsen och sen drog vi till beachen! Det var najs, mkt hett dock! och efter ett tag så kom regnet.. då vare bara att packa ihop och åka hemöver. men jag är nöjd! nu är vi hemma och väntar på folk.. det ska nämligen hållas förfest här ikväll.. kul, kul!

kom även att tänka på en stor positiv sak med australien idag.. det finns ju inget alkoholmonopol här så det finns en massa olika "bottle shops" som har världens  bästa öppettider (vad sägs om 10-21 VARJE DAG inkl söndag!!). det är ju bra. och eftersom dom inte lyder under nått statligt, kommunistiskt monopol så kan dom konkurrera rent prismässigt och ha diverse erbjudanden (vad sägs om 25% på all öl!! eller köp 4 vinflaskor få 2 på köpet!!).. och då har jag ändå inte kommit till det bästa än: i princip alla bottle shops har kylrum! man kan alltså köpa kall öl! hur många gånger har man inte önskat att det var möjligt i sverige?? och givetvis är ju inte alkoholskatten ens i närheten av vad den är i sverige  (=billigare alkohol).. så ja.. inte för att man är nån alkoholist men, me like :)

nu ska jag fundera jävligt noga över vad jag ska ha på mig ikväll samtidigt som jag dricker en butikskyld corona med en limeskiva i :D

på återhörande!

ooooooh!

glömde en sak!



dom har Arla fetaost här! var ju bara tvungen å köpa.. och jo den var lika god som hemma :D

Saker att förbättra i den södra hemisfären

Australien är ett land som jag trivs mkt bra i har jag kommit fram till. Älskar klimatet, människorna och livsstilen. Dock måste jag hålla med far om att dom är ett u-land på ett antal punkter, iaf i jämförelse med svezia. Först och främst kör dom ju som sagt på fel sida vägen men det är väll inte hela världen trots att jag måste kolla åt båda hållen 10ggr innan jag går över vägen eftersom jag inte riktigt kopplar vilket håll bilarna kommer komma ifrån. Dessutom har jag råkat ställt mig på fel sida av vägen när jag väntade på bussen, vilket resulterade i att jag nästan åkte iväg åt fel håll innan mitt misstag uppdagades hehehehe

MEN förutom denna lilla punkt så är dom ett u-land i miljösynpunkt.. man har väll själv aldrig varit nån hippie men att inte slänga aluminiumburkar, glödlampor, batterier och glasflaskor i vanliga soporna har ju känts rätt naturligt. Här har man inget val.. återvinning är inget australienarna tillämpar på daglig basis.. inga burkar/flaskor har pant och återvinningsstationer existerar inte så det är bara att kasta allt i hushållssoporna och se glad ut. (känns ju värt att lilla sverige lägger ner miljarder på återvinning när detta stora land inte bidrar ett skit :P).

Förutom det så är det hanteringen av husdjur jag ogillar. Och då menar jag inte ägarna för dom är säkert bra, ansvarsfulla människor.. men däremot dom som säljer katter och hundar! Här behöver man bara gå in i en random djuraffär (med namn som t ex Puppy Palace) och välja en valp/kattunge av önskvärd ras ur någon av burarna som finns där. Men man ska ju inte välja en hund bara för att den är söt, man måste ju veta vad rasen i sig kräver ifråga om uppfostran och motion så därför har varje "bur" en lapp med lite info, så att man vet att man väljer rätt ras liksom:



Jag citerar:
"Exercise required: Moderate"
"Grooming required: Every few days"

JA! en hund som behöver någorlunda med motion och pälsvård ett par gånger i veckan.. den tar vi! som ni kan se är hundarna rätt billiga här också i jämförelse med sverige. $895 (= ca 5400:-) för en renrasig Pomeranier (dvärgspets), labradorer och chihuahuor kostar ungefär detsamma. Det kanske är viss skillnad i kvalité, vad vet jag?! Att se hundvalpar och kattungar i burar utan sina mammor gör mig ledsen.. jag blir ännu mer ledsen när jag funderar över vad dom gör med alla valpar som inte blir sålda medan fortfarande är små och söta, det finns nämligen inga burar med vuxna hundar. så äre.

Och en sak till som jag kom på nu.. australien skulle kunna driva hela sitt land med solenergi året runt (en av de mest miljövänliga lösningar som finns). ändå snackar dom flitigt på nyheterna nu om att dom planerar att bygga ett kärnkraftverk. Ja men va bra, tänk lite längre nästa gång. ;)

Det finns en del saker att förbättra här men nu ska jag sluta vara negativ för australien är verkligen ett underbart land och jag saknar inte sverige ett dugg än så länge! Det jag saknar är vissa av människorna som bor där.. ni vet vilka ni är♥

WOHOO nu ska jag se matchen mellan regerande olympiska mästarna sverige och tyskland i hockey (i HD på en 40" sony lcd). Det är inte live men jag har inte tjuvkikat slutresultatet.. kommer bli mkt besviken om dom inte vinner denna match stort. :D

avslutar härmed ett alldeles för långt inlägg.. nu när jag har avreagerat mig lite så blir det gladare inlägg framöver! :)

Onsdag!

Här vare segt.. jag känner mig seg :P Har inte hänt så mkt sen sist, vi hade en riktigt lugn helg.. lunch med Luke's mami på lördag och det gick bra, hon verkar gilla mig så det är ju bra! nån helg här framöver ska vi åka och hälsa på henne i Byron Bay.. dessutom har hon en katt som heter Misty (stina: MISTY!) :D
Söndagen ägnades åt att slöa här hemma och utbyta presenter. Jag fick ett pandora armband (vilket var super eftersom mitt som jag har hemma har havererat) och Luke fick ett presentkort som innebär att han ska få köra en rallypreppad impreza 8 varv på en rallybana. Bara nöjda miner den dagen :)

Idag ska jag åka in till city helt själv för första gången. Ska möta Luke för lite lunch och sen shopping :D Vi är inne i en ny regnperiod här och tydligen var gårdagen den regnigaste dagen i Brisbane på över 45 år. Översvämningar överallt. Kul. Jag antar att jag tog med mig lite svensk summer-spirit (=regn) haha! Aja hoppas det inte regnar alltför mkt idag. Nu ska jag bara se klart kvinnornas snowboard cross sen blire dusch! by the way så är det fruktansvärt pinsamt att sverige inte har en enda tävlande i snowboard i år! tillåmed australien har ett snowboard lag! australien!!!! dom har inte ens snö! jaja man kanske skulle satsa på en karriär inom snowboard.. mähähähä.. Nej.


cheers!

Snart äre lördag igen!

Men just nu äre fredag eftermiddag.. åååh vad jag älskar fredagskänslan! det är nått speciellt, trots att man är ledig varje dag :) och trots att vi egentligen inte har några planer för denna helg.. men ändå.. friday i'm in love!

Denna fredag har avnjutits på beachen med Zoe (och Jake som surfade).. blir lika fascinerad över Gold Coast varje gång vi åker dit.. det är som en lååång strandremsa söder om Brisbane där en massa mindre städer/samhällen ligger på rad och avlöser varann utan nån klar gräns. idag prövade vi lyckan på en strand i Burleigh Heads, det var najs trots att några måsar stalkade oss hela dan (helt säker på att dom hade onda avsikter) hähä



På vägen hem åkte vi genom Surfers Paradise vilket är den största staden längs Gold Coast (tror jag). kändes som ett mini-las vegas packat med 70-våningars lyxhotell och lägenhetskomplex.. det fanns casinon också :P Dit ska vi iaf hela gänget på en weekend nån gång i mars.. kommer bli najs! och jag insisterar på att vi ska hyra ett penthouse (dvs en stor lyxvåning högst upp i byggnaden, ofta med jacuzzi osv) ;) men vi får väll se!

Har iaf lyckats bättra på brännan ordentligt idag och mitt mål är att kunna matcha Luke i hudfärg snart

inte långt kvar! och med tanke på att vi är på stranden rätt ofta när han sitter inlåst på jobbet så.. moahahaha!

Ja så ligger det till! Ikväll ska Luke på afterwork så jag sitter här med Zoe och Jake (och Paul kommer snart hem från jobbet) och dricker min älskade chokladvodka.. eller egentligen är det väll fel att säga chokladvodka för det är helt vanlig absolut (swedish of course!) och chokladmjölk :D Också kommer väll karln hem om några timmar, eller om vi möter honom inne i city för en utekväll. time will tell.

Breaka - nästan, nästan som Pucko men inte riktigt

Är mkt medveten om att jag håller på att komponera världens kanske längsta blogginlägg men måste bara berätta att jag ska träffa Lukes mamma för första gången imorrn... brrrr.. nervös var förnamnet! men ryktena här i huset säger att hon är en trevlig människa så det ska nog gå bra! Imorrn äre ju os-invigning också och den tänkte jag nog inte se, men tack vare my love♥ som beställt hela spektaklet på digital-tv (4 egna kanaler som visar alla event live) så ska jag försöka se så många svenskar som möjlig. och då speciellt hockeyn.. hoppas verkligen att sverige kan försvara guldet så man kan få skryta lite här!! australien lär ju knappast ta så många medaljer ;D

Aja, annars är allt som vanligt....

.....dvs helt jvla fabulous!

Det är roligt nästan jämt

Härlig dag!
Blev väckt kl 7,30 av att dom började avverka träd med motorsåg på gatan alldeles utanför fönstret.. fick använda ipod-lurarna som hörselproppar för att ens kunna tänka. sen har det regnat, regnat och regnat. när solen slutligen tittade fram och man började fundera på att gå utanför dörren så öppnar sig nästa vägg av regn. ja så har det hållit på ungefär hela dagen.. jag som tänkte ta en promenix till vårt "by-centrum" för att köpa lite påfyllning till min mobil, men icke! måste ju även tillägga att australien ligger låååååångt efter vårt kära sverige vad gäller internetservice. att fylla på mobilen online är ett helt projekt och totalt omöjligt såvida man inte har ett kreditkort, och jag tänker då inte sätta såna triviala saker på silverkortet i onödan! och online shopping generellt verkar knappt existera.. Vill man ha nått får man helt enkelt bege sig ut i samhället och anskaffa det. Glöm handla i hemmets trygga vrå! Antingen så är det jag som är jävligt värdelös på att googla eller så föredrar australienarna helt enkelt att handla IRL.. måste höra med Luke när han kommer hem från jobbet.

EN vettig sak har jag dock lyckats med! Att beställa en alla hjärtans dag present.. och den är riiiiiiktigt bra! :D Karln kommer le i veckor framöver, hehe.. Vill inte avslöja vad det är än eftersom risk finns att han går in här och kör en google translate, men det är verkligen mitt i prick och på söndag kan jag berätta mer!

Imorrn ska vi till stranden, och om vädret sviker så kör jag och Zoe en shoppingdag medans Jake surfar.. så det kommer bli en bra dag oavsett :)

pöss pöss

Röd men glad

"Hemma" igen efter en underbar helg! Hade svinigt kul i fredags när vi va ut, mkt folk och det är ju alltid kul att stå med på vip-listan ;) Inte like kul på lördag morgon när vi klev upp kl 8 för att åka dom 10 milen upp till Sunshine coast hehe.. Men vi överlevde på nått sätt och kom upp i lagom tid för att se tävlingarna. Kanonväder hela dan så det var riktigt skönt att bara hänga på stranden.. sen checkade vi in i vår lägenhet och den var mkt najs! Lördagkvällen blev lugn med flådig middag och tv-tittande, alla var rätt seg efter fredagen och sedan en hel dag i solen så man va rätt nöjd ändå. Vi va även på nån glassbar.. kommer inte ihåg vad den hette men det var en kedja som hade "if you can dream it, we can put it in your icecream" som motto.. och det var väll i princip sant haha! jag tog vit chokladglass med jordgubbar och chokladkolabitar.. luke tog glass med tuggummismak som han hade kakdeg, gummibjörnar och snickersbitar i.. gött! ;P

Söndag var grå och regning så vi hängde inomhus på surfklubben och kollade på tävlingarna innan vi åkte till en närliggande stad, Mooloolaba (jo den hette faktiskt så), och shoppade lite. sen hem för att dö av utmattning! Bra helg! Jag har bränt mig nå jävulskt dock trots solskyddsfaktor 30, men det känns bra att man börjar få lite färg så man kan smälta in lite bättre :) Försökte ta en bild på min kräftbränna men den gör mig inte riktigt rättvis.. jag är MKT rödare, spec i ansiktet :P




Slänger in en bild från Sunshine coast också.. ganska vackert trots ovackert väder :)




Annars är allt kanoners! :)


Delicious!

Kakan blev bra trots några smärre bakslag.. t ex att jag inte hade nått tsk eller msk-mått samt att jag råkat köpa fullkornsmjöl, hehe.. Var ju tvungen att testa den på Paul och Nelson innan jag vågade utsätta Luke för den, och det blev mkt höga betyg! Så nu sitter karln och spelar call of duty och äter kk (KladdKaka of course!). själv har jag haft lite kontakt med världen där hemma och det är ju alltid trevligt!

imorrn äre äntligen fredag!! aaa alla vi har sett så mkt fram emot den här helgen.. utgång imorrn och bortresa på lördag! luke är extra excited för en av hans kompisar från perth ska komma och joina. men innan det blir öl och chokladvodka så ska jag, TRO DET ELLER EJ, till gymmet med Jake och Zoe! vi får väll se hur det går :P

har tyvärr inga nya bilder att bjuda på, måste verkligen bättra mig på den fronten. i helgen ska det bli bilder till förbannelse!! :D förmodligen blire ingen mer update nu förrän söndag så håll till godo! miss you all!!

xoxo

Bakdags!

Solen har återvänt och i'm loving it! bådar gott inför helgen också :)

nu har jag funderingar på att baka en traditionell kladdkaka.. vi har alla ingredienser utom smör.. ska man våga gambla med att använda margarin istället? kan väll inte va sååå stor skillnad?? (JO, men det kanske blir gott ändå).. allt annat jag bjudit på har ju blivit succé så jag känner lite press på mig hehe.. svensk köttfärssås med grädde vart ju otroligt uppskattat trots att alla var mkt skeptiska inför kombinationen mince & cream :D

nåväl.. mot köket! hör av mig med resultat senare..

pöss pöss

Kulturkrock

Har inte varit med om så många kulturkrockar alls här nere faktiskt. Det är som hemma, fast annorlunda. som roland skulle ha sagt.. Dock är det ett par saker som förbryllar och som jag har lite svårt att anamma

1. Folk är så fruktansvärt ursäktande.. som att dom måste ursäkta sin egen existens. T ex man är i en affär och jag råkar stöta i nån/nästan krocka med nån (fast egentligen inte ens nära) så skyndar dom sig att säga "sorry!" och flytta på sig även om det var mitt fel.. hmm.. jag har det då fanimej inte i blodet att ursäkta mig för allt och inget :P

2. Överdriven artighet, frågetecken. När man hälsar på en ny människa så skakar man inte hand utan man säger helt enkelt "hey, how are you" eller "hey, what's up".. det konstiga i det hela är att man inte vet om dom förväntar sig ett svar på de små simpla frågorna för de låter verkligen helt ointresserade när de ställer dem.. och ger man ett svar så ser dom nästintill chockade ut. samma när man är på affärer.. kassörskan/affärsbiträdet ställer alltid nån av ovanstående frågor när man närmar sig. what to do? och OM man svarar, vill dom att man ska ställa samma fråga tillbaka? har försökt tjuvlyssna på min kompanjoner här nere men blir icke klokare, ibland svarar dom och ibland ignorerar dom frågeställarna totalt.. hmmmmmm...?

Har för övrigt shoppat loss rejält idag! Jake var ledig från jobb så han skulle till gold coast och surfa, och han släppte av mig och zoe på Pacific Fair.. ett enormt shoppingcenter med affärer både utomhus och inomhus. det mesta gick att hitta så det blev ett par klänningar, linnen, shorts och lite annat smått och gott :) dock inga solbrillor!! behöver verkligen ett par men jag är mkt kräsen när det kommer till sunnies.. får kolla efter ett par uppe i sunshine coast i helgen!

that's all!

Fullt i min vip-loge

dålig uppdatering här, sorry!

vi tänkte ju som sagt ha en lugn helg men det funkar ju aldrig som man tänkt sig.. blev meddragen ut på lördag likt förbannat.. en av zoes vänner ska till skottland och plugga i 4 år så hon hade ett litet going away party på en bar inne i stan. det var trevligt, träffade en massa nytt folk! sen drog vi vidare till en nattklubb, var rätt tunnsått där men vi roade oss hyffsat ändå.. typ alla från australia day festen var där så det var kul att se dem igen! chloe som hade den festen jobbar på den där nattklubben så hon fixade en egen våning åt oss i lördags så vi inte behövde beblanda oss med det vanliga patrasket ;) hehe..

nu är vi inne i en riktig seg-vecka. det är mulet och regnar till och från så man kan inte riktigt hitta på nått men det kanske är bra att få en ordentlig uppladning för den kommande helgen som alla ser grymt mkt fram emot! på fredag ska vi till brisbanes största/populäraste nattklubb där chloe har fixat vip-våning eftersom det är hennes födelsedag, kommer bli satans kung!! :D Och på lördagmorgon ska vi packa in oss i bilen och åka upp mot Sunshine coast där vi hyrt lägenhet. hoppas det är bra väder då så man kan bättra på brännan lite!

förutom det är de väll inte så mkt nytt.. har inte sett nå mer spindlar thank god, däremot hade vi en liten myrfarm här inne en morgon när någon hade spillt cola på golvet.. det var verkligen som i en tecknad film med ett spår av myror från balkongdörren och in till fläcken på golvet :P

anyway.. see ya!

RSS 2.0